Echipa

Deși nu ne place să vorbim despre noi prea mult vă putem spune că suntem, cu siguranță, cea mai tânără echipă din domeniul nostru de activitate. Media vârstei colegilor noștri este sub 30 de ani și totuși:

  • Am organizat peste 1.100 de programe de perfecționare în perioada 2014-2017
  • Cursurile noastre au fost urmate de peste 10.000 de persoane în perioada 2014-2017
  • Peste 10.000 de evaluări la superlativ ale calității serviciilor oferite

Creșterea exponențială a participanților de la an la an se datorează:

  • Calității ireproșabile a serviciilor oferite
  • Corpului de lectori pregătiți să răspundă nevoilor de formare a participanților la cursurile APSAP

Poate mai contează și:

  • Profesionalismul și dedicarea cu care venim zilnic la birou
  • Dorința de schimbare pe care o dorim pentru administrația publică din România
  • Firea noastră pozitivă și orientată către nevoile clienților noștri

În concluzie, aveți încredere în experiența noastră, în entuziasmul nostru și vă invităm să citiți mai jos câteva cuvinte despre fiecare dintre noi:

Bogdan-Costin FÂRȘIROTU

Președinte


Cu peste 13 ani de activitate în sectorul public și în relația cu administrația publică sunt absolvent al Facultății de Administrație Publică din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (S.N.S.P.A.) din București. Îmi amintesc cu plăcere perioada facultății în care am lucrat alături de mai mulți colegi ai mei, în cadrul Institutului Național de Administrație Publică (I.N.A.) unde am avut ocazia să văd și să trăiesc ceea ce învățam și citeam în facultate în cărțile de drept administrativ. Am participat la conferințele și seminariile organizate de I.N.A. și am avut ocazia să întâlnesc o serie de oameni care și-au pus amprenta asupra carierei și dezvoltării mele personale și profesionale. După o scurtă perioadă petrecută la I.N.A., viața m-a dus tot în administrație publică în cadrul unei Agenții Guvernamentale din subordinea Ministerului Comunicațiilor, ca mai târziu să lucrez în cadrul unei instituții publice din subordinea Ministerului Mediului. Azi, după câțiva ani, din sfera privată, sunt tot aproape de administrația publică și, din când în când, recitesc cu drag materiale mai vechi, pe care încă le mai țin în arhiva personală cu diferite suporturi de curs sau inițiative pe care sectorul guvernamental le avea în legătură cu modernizarea spațiului public, un exemplu ar fi Codul Administrativ (n.a. un cadrul general pentru organizarea şi funcționarea autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice, statutul personalului din administraţia publică, proprietatea publică şi privată a statului şi a unităţilor administrativ-teritoriale şi serviciile publice). Continui să sper că această inițiativă nu va fi abandonată și că va exista în România un moment în care administrația de stat va avea acest cod care, în esență, înglobează o mare parte din legislația din domeniu. Acesta este și motivul pentru care unul din cursurile pe care îl promovăm de mulți ani este cel de management și proceduri pentru dezvoltarea sectorului public. Cursul face parte din programele generale care reușește să abordeze o serie de subiecte ce au legătură cu toate instituțiile publice din România și care își propune o mai bună cunoaștere a principiilor fundamentale de organizare a statului și furnizează o serie de instrumente de eficientizare a activității instituțiilor publice în relația cu cetățenii. În concluzie, indiferent de faptul că am fost funcționar public sau că, azi reprezint un furnizor de formare, nu am părăsit idealurile cu care am intrat în administrație publică și îmi doresc să construiesc și să dezvolt în continuare în acest domeniu esențial în evoluția socială a României prin furnizarea de programe complete susținute de specialiști în domeniul științelor juridice și administrative.
Le mulțumesc tuturor celor care susțin Centrul de Formare APSAP prin participarea activă la programele noastre de perfecționare!

”Voiesc să fac din administrație o a doua magistratură” - Vasile LASCĂR (om politic român, Ministru de Interne al României)


Diana-Antonia CRISTEA


Absolventă a Facultății de Relații Economice Internaționale și a Facultății de Drept, consider că educația trebuie sa fie o activitate continuă în viața oricărei persoane și că în orice situație ne-am afla, avem cu siguranță ceva de învățat.

Experiența de peste 8 ani într-o multinațională în care am deținut poziții de manager de proiect și de manager de achiziții, m-a ajutat, printre altele, să dezvolt abilitatea de a analiza și de a lua decizii rapid și corect.

Pasiunea mea de a utiliza și îmbunătăți constant competențele de comunicare şi aplecarea pe care o am în zona dreptului public s-a concretizat în momentul în care m-am alăturat tinerei și ambițioasei echipe a Centrului de Formare APSAP, unde am avut și am ocazia să discut cu unii dintre cei mai buni specialiști din cele două domenii.

Lucrul care mă motivează cel mai mult în activitatea de zi cu zi în cadrul Centrului este faptul că avem oportunitatea de a întâlni oameni extraordinari, care deși dețin atât cunoștințe teoretice cât și practice, înțeleg că pentru dezvoltarea unei administrații eficiente este nevoie de implicare și de o continuă perfecționare a personalului.

„Fiecare om pe care îl întâlnesc în drumul meu îmi e superior prin ceva. De aceea încerc să învăț câte ceva pe lângă fiecare.” — citat Sigmund FREUD


Luiza-Oana ALMĂJAN


Sunt încântată să fac parte din echipa tânără şi profesionistă a Centrului de Formare APSAP de peste 3 ani. Sunt absolventă a Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul Universităţii din Bucureşti şi am dezvoltat prin intermediul experienței în domeniul de ospitalitate o mare pasiune faţă de lucrul împreună cu, şi pentru oameni. Mă bucur să extind cunoștințele acumulate şi să dobândesc unele noi în fiecare zi prin activitatea de coordonare a programelor de perfecționare pe care le organizăm pentru sectorul public, adică pentru dumneavoastră, funcționarii publici care participați cu mare dedicare şi interes la acestea. Vă invit cu mare drag să învățam împreună „să preschimbăm oglinzile în ferestre”!

”Ţelul suprem al educaţiei este să preschimbe oglinzile în ferestre.” citat Sydney J. Harris


Alexandru-Constantin LEGĂNUȚ


Îmi plac foarte mult provocările, sunt o persoană sociabilă, dedicat în ceea ce îmi propun sa fac, considerând că sinceritatea și omenia sunt obligatorii în toate domeniile de activitate. Consider comunicarea deschisă și sinceră că este este esența lucrurilor de durată și de calitate. Sunt absolvent al Universității Ecologice, iubesc natura și îmi place să-mi organizez minuțios fiecare detaliu.

Centrul de Formare APSAP reprezintă pentru mine un etalon în domeniul formării profesionale, atât prin experiența și tematicile variate oferite, dar și prin capacitatea de a acoperi toate nevoile de perfecționare ale funcționarilor publici. Având în spate 12 ani de experiență și o echipă tânără și entuziastă, putem acoperi  orice nișă din sfera de formare profesională pentru administrația publică.

Respectul se câștigă, onestitatea este apreciată, încrederea este câștigată, iar loialitatea este răsplătită.

"Labor omnia vincit improbus" (traducere: Munca stăruitoare învinge totul) – citat VERGILIUS


Cristescu Ana-Maria


Centrul de Formare APSAP este oportunitatea, şi totodată provocarea, pe care le-am îmbrățișat în urma anilor de experiență de lucru efectiv în administrația publică locală şi centrală. Absolventă a Facultății de Drept, mi-am îndrumat paşii către partea de consiliere juridică din sectorul public, dar am decis apoi să îmi îmbogățesc experiența profesională prin organizarea programelor de formare profesională, fără a neglija componenta juridică a pregătirii mele. Colaborez cu succes şi m-am încadrat în echipa Centrului de Formare APSAP. Vă mulțumesc sincer pentru participarea activă şi implicarea de care daţi dovadă în mod repetat şi îmi doresc să fie acesta obiceiul nostru comun.

„Suntem ceea ce facem în mod repetat. Prin urmare, excelența nu este o acțiune, ci un obicei.” Citat ARISTOTEL


Sorin Valentin DROBOT


Sunt Sorin și am ocazia să vă întâlnesc atunci când participați la cursurile Centrului de Formare APSAP propuse în grila de programe de perfecționare din acest an. Am lucrat mulți ani în cadrul Centrului Regional de Formare Continuă pentru Administrația Publică Locală Timișoara (I.N.A. Timișoara), iar valoroasa experiență a formării continue m-a determinat să nu mă îndepărtez mult de acest domeniu. M-am alăturat echipei APSAP pentru că împărtășim valori comune, iar orientarea APSAP către nevoile clienților săi mă responsabilizează în relația cu dumneavoastră. Îmi doresc cu nerăbdare să ne întâlnim pentru a contribui la dezvoltarea sectorului public prin participarea la cele mai bune cursuri de perfecționare din sectorul bugetar.

"Esența întregii arte este să-ţi facă plăcere să dăruiești plăcere." – Citat Dale CARNEGIE


Florina Roman


Dedicată, prietenoasă, ambițioasă, caut sa văd mereu lucrurile bune și frumoase dintr-o situație și cred cu tărie că orice problemă are o rezolvare. Cred că dacă faci ceea ce îți place și dacă munca te împlinește ca om, restul va veni de la sine. Cu aceste valori m-am alăturat echipei APSAP și vă sunt aproape, dumneavoastră cursanților noștri, când veți veni la cursurile organizate în perioada verii. Vă aștept cu mare drag!

„Comunicarea înseamnă talentul de a înțelege că nu suntem la fel” – citat Octavian PALER


Laura Cîrstea


Sunt studentă în cadrul Facultății de Administrație Publică și anul trecut am avut ocazia să lucrez alături de echipa tânără, muncitoare și responsabilă a Centrului de Formare APSAP. Experiența alături de colegii de la APSAP m-a făcut să interacționez cu sute de persoane înscrise la cursurile de perfecționare, să răspund la întrebările acestora și totodată să învăț mai multe despre administrația publică din România.

”Valoarea unui om rezidă în ceea ce dă el, și nu în ceea ce e capabil să primească” – citat Albert EINSTEIN